Sposób przygotowania:
Carbonara z penne
Boczek i obraną cebulkę drobno kroimy w kostkę wkładamy wszystko na patelnię dodając łyżkę masła i przesmażamy na złocisty kolor.Przełożyć do rondelka.
Żółtka dobrze roztrzepać ze śmietaną dodając suszoną natkę pietruszki,wlać do boczku i dusić na wolnym ogniu energicznie mieszając aż sos zacznie gęstnieć .Mieszać cały czas aby nie powstały grudki!
Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Makaron ugotować w między czasie tak jak w przepisie na opakowaniu,wyłożyć na talerze polać sosem i posypać startym parmezanem.
Pychotka!
Żółtka dobrze roztrzepać ze śmietaną dodając suszoną natkę pietruszki,wlać do boczku i dusić na wolnym ogniu energicznie mieszając aż sos zacznie gęstnieć .Mieszać cały czas aby nie powstały grudki!
Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Makaron ugotować w między czasie tak jak w przepisie na opakowaniu,wyłożyć na talerze polać sosem i posypać startym parmezanem.
Pychotka!
msewka
MP3-ka
2milutka
Z kremówką jeszcze nie robiłam dzięki dziewczyny za radę ...powiem wam że to moje pierwsze carbonara na pewno zagości na dłużej:)))