WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Carpaccio z buraka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Carpaccio z buraka czerwonego ugotowanego ze skórką z dodatkiem ogórków konserwowych i posiekanej cebulki.

Carpaccio z buraka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Carpaccio z buraka

 

Sposób przygotowania:

Carpaccio z buraka

ETAP 1:

Buraka umyć i razem ze skórką ugotować do miękkości w wodzie. Wyjąć, wystudzić i obrać ze skórki. Pokroić na cieniutkie plasterki i ułożyć do okoła talerza. Ogórka pokroić na podobne plasterki i poukładać między plasterkami buraka. Cebulę posiekać drobniutko i posypać nią Carpaccio. Polać wszystko oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Podawać jako rodzaj sałatki czy przekąski.

Carpaccio z buraka
Posiekana cebulka rozłożona na Carpaccio.
Carpaccio z buraka
Plasterki ogórka ułożone między plasterkami buraka
Carpaccio z buraka
Pokrojony na plasterki burak ułożony na talerzu
Carpaccio z buraka
Ugotowany i obrany ze skórki burak czerwony