Sposób przygotowania:
Carpaccio z burakaETAP 1:
Buraka umyć i razem ze skórką ugotować do miękkości w wodzie. Wyjąć, wystudzić i obrać ze skórki. Pokroić na cieniutkie plasterki i ułożyć do okoła talerza. Ogórka pokroić na podobne plasterki i poukładać między plasterkami buraka. Cebulę posiekać drobniutko i posypać nią Carpaccio. Polać wszystko oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Podawać jako rodzaj sałatki czy przekąski.
![Carpaccio z buraka Carpaccio z buraka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/carpaccio-z-buraka-531524.jpg)
![Carpaccio z buraka Carpaccio z buraka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/carpaccio-z-buraka-531525.jpg)
![Carpaccio z buraka Carpaccio z buraka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/carpaccio-z-buraka-531526.jpg)
![Carpaccio z buraka Carpaccio z buraka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/carpaccio-z-buraka-531527.jpg)