Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ryżem
Mięso umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kosteczkę. Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę.
Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć cebulę, dodać mięso i drobno pokrojoną paprykę, wszystko razem przesmażyć. Pod koniec posypać przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem i wymieszać.
Kokilki posmarować wewnątrz masłem i nałożyć warstwę ryżu, na to mięso z warzywami i ponownie ryż. Posypać żółtym serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180stC i piec ok 25 minut.
Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć cebulę, dodać mięso i drobno pokrojoną paprykę, wszystko razem przesmażyć. Pod koniec posypać przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem i wymieszać.
Kokilki posmarować wewnątrz masłem i nałożyć warstwę ryżu, na to mięso z warzywami i ponownie ryż. Posypać żółtym serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180stC i piec ok 25 minut.