Sposób przygotowania:
Carpaccio z buraka z serami i kiełkami brokuła
Buraki dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie owijamy je w folię aluminiową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Zostawiamy do przestygnięcia, a następnie kroimy w cienkie plastry i układamy je na talerzach.
Przygotowujemy sos: do szklanki wlewamy oliwę, dodajemy ocet balsamiczny, świeżo zmielony pieprz oraz sól. Mieszamy i polewamy buraki.
Ser gorgonzola kroimy na kawałki, parmezan w cienkie plasterki. Układamy ser na burakach.
Całość posypujemy kiełkami brokuła.
Zostawiamy do przestygnięcia, a następnie kroimy w cienkie plastry i układamy je na talerzach.
Przygotowujemy sos: do szklanki wlewamy oliwę, dodajemy ocet balsamiczny, świeżo zmielony pieprz oraz sól. Mieszamy i polewamy buraki.
Ser gorgonzola kroimy na kawałki, parmezan w cienkie plasterki. Układamy ser na burakach.
Całość posypujemy kiełkami brokuła.