mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Cebula duszona w miodzie i winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebula duszona w miodzie i winie

Cebula duszona w miodzie i winie

Składniki:

Cebula duszona w miodzie i winie

 

  • 600g cebuli
  • 2 łyżki miodu
  • 150ml białego wina
  • 40g masła
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki mieszanki ziołowej
  • sól

Sposób przygotowania:

Cebula duszona w miodzie i winie
Cebule obrać, umyć, pokroić na 1cm krążki. Na dużej patelni rozgrzać masło, dodać miód i poczekać aż się rozpuści. Wrzucić cebulę, zasmażyć. Wlać wino, wymieszać. Zagotować, przykryć i zmniejszyć ogień. Dusić przez 20minut. Śmietanę wymieszać z ziołami i szczyptą soli. Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną z ziołami i podawać.