darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Cebula nadziewana pasztecikami DROP

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cebula nadziewana pasztecikami DROP

Cebula nadziewana pasztecikami DROP

Składniki:

Cebula nadziewana pasztecikami DROP

 

  • 8 dużych cebul
  • 4 paszteciki DROP
  • 2 łyżki maggi
  • ząbek czosnku
  • jajko
  • łyżka posiekanych ziół (pietruszka, koperek)
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smarowania formy

Sposób przygotowania:

Cebula nadziewana pasztecikami DROP
Cebulę obrać, włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem maggi i gotować kilkanaście inut na małym ogniu. Odcedzić, ściąć wierzchy i wydrążyć ostrożnie małą łyżeczką, by nie uszkodzić spodu. Zrobić farsz. Połowę wydrążonego miąższu drobno posiekać. Paszteciki DROP wymieszać z posiekaną cebulą, zmiażdżonym ząbiem czosnku, zieleniną i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Nadziać farszem cebule i ułozyć je na natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 C. Podawać z pieczywem