Sposób przygotowania:
Cebulak
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy mąkę, sól oraz olej. Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie podsypujemy mąką i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykładamy na natłuszczoną blaszkę.
Cebulę kroimy w talarki i razem z posiekanym boczkiem podduszamy na oleju. Studzimy. Farsz cebulowy wykładamy na ciasto, zalewamy śmietaną wymieszaną z jajkami. Wierzch posypujemy kminkiem, doprawiamy.
Ciasto pieczemy około 40 minut w 200 stopniach. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem, podajemy na ciepło.
Cebulę kroimy w talarki i razem z posiekanym boczkiem podduszamy na oleju. Studzimy. Farsz cebulowy wykładamy na ciasto, zalewamy śmietaną wymieszaną z jajkami. Wierzch posypujemy kminkiem, doprawiamy.
Ciasto pieczemy około 40 minut w 200 stopniach. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem, podajemy na ciepło.