Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Cebulka marynowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cebulki podawać do sałatek i mięsa.

Cebulka marynowana

Składniki:

Cebulka marynowana

 

  • 1 kg małych cebulek
  • 500 ml wody
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka octu 10%
  • liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, goździki, kolendra

Sposób przygotowania:

Cebulka marynowana
Wodę wlać do garnka, zagotować, na gotującą się wodę wrzucić, oczyszczone cebulki. Gotować 5 minut, odcedzić. Z wody w której gotowały się cebulki, przygotować zalewę, dodając przyprawy( sól, cukier, ziele, pieprz, goździki, kolendra, liść laurowy, na końcu gotowania ocet). Obgotowane cebulki wkładać do małych słoi typu twist, zalać przygotowana zalewą, dokładnie zakręcić i pasteryzować 25 minut.

Tagi:

cebula