angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Cebulowa z serem camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka zupa w sam raz na lato

Cebulowa z serem camembert

Składniki:

Cebulowa z serem camembert

 

  • 3 cebule
  • 4 szklanki bulionu mięsnego
  • 2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 5 dag sera ementaler
  • 1 camembert
  • 4 łyżki drobnego makaronu
  • 2 łyżki masła
  • 3 kromki chleba białego oprócz skórki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulowa z serem camembert
Obraną cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Gdy się lekko zarumieni dodać bulion i wino. Posolić, popieprzyć i zagotować. Wsypać makaron i gotować 20 minut na wolnym ogniu. Kromki chleba posmarować obranym serem camembert i zapiekać w piekarniku aż ser się roztopi. Grzanki ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego i zalać zupą. Następnie posypać zupę startym serem i podgrzać w piekarniku ok 10min