Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Cebulowe kotlety z odzysku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W niektórych domach mięsa z rosołu czy innych zup nie mają swoich zwolenników. Dlatego warto z takiego mięsa robić szybkie kotlety.

Cebulowe kotlety z odzysku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cebulowe kotlety z odzysku

 

Sposób przygotowania:

Cebulowe kotlety z odzysku
Mięso obieramy ze skóry i resztek tłuszczu. Następnie oddzielamy od kości i drobno kroimy. Dodajemy sól, suszoną cebulę, pieprz i wyrabiamy za pomocą widelca. Tym sposobem zrobimy z mięsa prawie jednolitą masę. Na koniec dodajemy jajko i bułkę, ostatecznie wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dłonie zwilżamy w widzie i formujemy kotlety. Smażymy obu stron, na tyle aby się zarumieniły a jajko ścięło. Podajemy ciepłe, wtedy najmocniej pachną cebulką.
Cebulowe kotlety z odzysku
Jeśli mięso ma skórę należy ją usunąć, chyba że ktoś lubi takie dodatki.
Cebulowe kotlety z odzysku
Obrane mięso kroimy, a następnie doprawiamy.
Cebulowe kotlety z odzysku
Smażymy krótko, mięso jest ugotowane a więc tylko jajko ma się ściąć.