Sposób przygotowania:
Kotlety w panierce jajeczno-cebulowej
Kotlety rozbić w miarę cienko, posolić, posypać pieprzem i papryką. Jajka rozbić, dodać drobniutko pokrojoną w kosteczkę cebulę, wszystko dokładnie wymieszać.
Panierować kotlety w mące ziemniaczanej, następnie w jajku z cebulą.(na wierzch kotleta polać jeszcze trochę jajka z cebulą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu, przekrecając 2 razy na każdą stronę.
Podawać z ulubioną surówką ,lub warzywami.
Smacznego.
Panierować kotlety w mące ziemniaczanej, następnie w jajku z cebulą.(na wierzch kotleta polać jeszcze trochę jajka z cebulą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu, przekrecając 2 razy na każdą stronę.
Podawać z ulubioną surówką ,lub warzywami.
Smacznego.
msewka
luna