ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Mielone pieczarkowo-cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo pieczarkowo-cebulowe kotlety mielone

Mielone pieczarkowo-cebulowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielone pieczarkowo-cebulowe

 

  • 0,5 kg mięsa indyczego
  • kilka dużych pieczarek
  • 2 cebule (większe)
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, słodka papryka w proszku
  • suszona pietruszka
  • mieszanka przypraw Fit Up do mięs

Sposób przygotowania:

Mielone pieczarkowo-cebulowe
Do miski przekładamy mięso, dodajemy pieczarki uprzednio oczyszczone i pokrojone w dosyć drobną kostkę, cebulę pokrojoną w kostkę, ok. 3 łyżki bułki tartej, wbijamy jajko, na koniec doprawiamy dosyć obficie solą, pieprzem, papryką, suszoną pietruszką oraz mieszanką przypraw Fit Up oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę dokładnie mieszamy, w razie potrzeby jeśli kotlety nie będą się dobrze kleić można wbić jeszcze dodatkowe jajko. Z powstałej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Smacznego :)
Mielone pieczarkowo-cebulowe
Wszystke składniki razem, teraz tylko wymieszać i uformować
Mielone pieczarkowo-cebulowe
Kotlety gotowe do usmażenia na złocisty kolor :):):)