katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Cebulowe udka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Udka mogą być dodatkiem do obiadu.

Cebulowe udka

Składniki:

Cebulowe udka

 

  • udka 5 sztuk
  • cebula 2-3 sztuki
  • sól do smaku
  • kostka rosołowa
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Cebulowe udka
Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy solą i pieprzem. Podsmażamy na oleju, przekładamy do garnka, podlewamy wodą. Dodajemy kostkę rosołową i dusimy ok. 20 minut. Cebulę kroimy, lekko przesmażamy, dodajemy do mięsa. Jeśli trzeba podlewamy jeszcze wodą albo bulionem i dusimy do miękkości mięsa.

Tagi:

cebula