Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z kiszonym ogórkiem
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w sporą kostkę. Przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju przez kilka minut i wkładamy do gotującej się wody.
Dokładamy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości.
Ogórki wyjmujemy z zalewy i kroimy w plasterki, dodajemy do ugotowanego gulaszu. Dokładamy koncentrat oraz przyprawy i gotujemy przez około 5 minut, cały czas mieszamy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju przez kilka minut i wkładamy do gotującej się wody.
Dokładamy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości.
Ogórki wyjmujemy z zalewy i kroimy w plasterki, dodajemy do ugotowanego gulaszu. Dokładamy koncentrat oraz przyprawy i gotujemy przez około 5 minut, cały czas mieszamy.