Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Książka Kucharska: Tanie dania w sezonie letnim

Cebulowo-pomidorowe placki drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pysznie, łatwo i tanio! :)

Cebulowo-pomidorowe placki drożdżowe

Składniki:

Cebulowo-pomidorowe placki drożdżowe

 

 

  • 4-5 srednich cebulek
  • koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

Cebulowo-pomidorowe placki drożdżowe
Drożdże rozpuszczamy z cukrem i solą w wodzie a następne dodajemy do mąki. Zagniatamy ciasto a następnie rozpuszczamy margarynę Kasię. Dolewamy do ciasta i zgniatamy dokladnie. Odstawiamy na około pół godzinki. Z ciasta formujemy niewielkie placki (średnica ok. 20 cm) i smarujemy je koncentratem pomidorowym (można wymieszać go z przyprawami np. oregano czy bazylią) Cebulę obieramy i kroimy. Podsmażamy a oleju lub margarynie Kasi i układamy na plackach. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Tagi:

dania placki