Michaś1916

Michaś1916

Kucharz
[Przepisów: 13]

Ceviche

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podawać w połówkach awokado lub kieliszkach do martini.Udekorować sałatą karbowaną i limonką.Podawać z chrupkimi kawałkami tortilli, tostad.

Ceviche

Składniki:

Ceviche

 

  • 500 g sandacza - filety
  • limonki 5 szt.
  • czerwone pomidory 3 szt.
  • zielone i czerwone chili (jalapeno) po 2 szt.
  • cebula biała i czerwona po 2szt.
  • oliva extra virgin 50 ml
  • kolendra, pęczek
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Ceviche
Pokrojone w małą kostkę kawałki ryby wkładamy do szklanej miski i marynujemy przez około 5 godzin w soku z limonek.Trzymamy w lodówce. Rybę należy przewracać co jakiś czas.Po 5 godzinach dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, nasze papryczki chili, oliwę z oliwek, pokrojone cebule w kostkę, posiekaną kolendrę i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i wkładamy z powrotem do lodówki. Należy pamiętać że przed podaniem (ok 15 min.) trzeba wyjąć ceviche z lodówki.

Tagi:

ceviche