zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Chałwowe babeczki z czekoladowym musem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, puszyste babeczki z dodatkiem chałwy waniliowej i musem czekoladowym to świetna propozycja na świąteczne słodkości. Na szybko, nie wymagające krojenia, dla każdego gościa pyszna babeczka do kawki.

Chałwowe babeczki z czekoladowym musem

Składniki:

Chałwowe babeczki z czekoladowym musem

 

 

  • mus :
  • 200 ml mleka
  • 160 g musu czekoladowego w proszku

 

  • dodatkowo :
  • cukrowe gwiazdki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Chałwowe babeczki z czekoladowym musem
Mleko z proszkiem do musu miksować 5 minut, gotowy mus przełożyć do worka cukierniczego z końcówką gwiazdki i schować na dwie godziny do lodówki. Gdy mus się chłodzi do miski wlać mleko, olej i wbić jajka, wymieszać.

Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem, wymieszać i dodać posiekaną chałwę. Wlać oranżadę i znowu wymieszać. 6 papilotek do babeczek umieścić we wgłębieniach formy na babeczki i rozdzielić ciasto.

Babeczki piec 30 minut w 175 stopniach.

Po upieczeniu wystudzić, udekorować przygotowanym musem i gwiazdkami.