Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 254]

Golonki z indyka pieczone ze smalcem w rękawie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo soczyste golonki idnycze, pieczone w rękawie z dodatkiem smakowego smalcu. Pyszny dodatek do dania głównego na codzień i od święta.

Golonki z indyka pieczone ze smalcem w rękawie

Składniki:

Golonki z indyka pieczone ze smalcem w rękawie

 

  • 4 golonki z indyka
  • 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 4 łyżki majeranku
  • 2 łyżki słodkiej papryki mielonej
  • 1 łyżka ostrej papryki mielonej
  • 2 łyżki smalcu ze skwarkami i ziołami( najlepiej domowego z dużą ilością czosnku)

Sposób przygotowania:

Golonki z indyka pieczone ze smalcem w rękawie
Mięso dokładnie umyć, osuszyć.

Golonki oprószyć dokładnie z każdej strony przyprawami, polać sosem sojowym.

Umieścić w pojemniku z przykryciem, odstawić na min. 2 godz. do lodówki.

Po upływie czasu przełożyć do rękawa do pieczenia, dołożyć smalec.

Piec ok. 2 h w piekarniku nagrzanym do 200 st. co jakiś czas potrząsając woreczkiem.

20 min przed końcem pieczenia rozciąć rękaw by mięso się przyrumieniło.