Sposób przygotowania:
Chałwowiec z delicjami
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i startą na drobnej tarce czekoladą.
Wymieszać i upiec biszkopt na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach. Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Wsypujemy pokruszoną chałwę, orzechy i pokrojone rodzynki w czekoladzie. Mieszamy.
Masa śmietanowa: Śmietanki ubić na sztywno i wlać do nich tężejące galaretki truskawkowe rozpuszczone we wrzątku. Zmiksować. Czekoladę zetrzeć na tarce i wmieszać w śmietanę.
Przełożenie: Biszkopt- masa chałwowa- delicje- masa śmietanowa- dekoracja.
Wymieszać i upiec biszkopt na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach. Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Wsypujemy pokruszoną chałwę, orzechy i pokrojone rodzynki w czekoladzie. Mieszamy.
Masa śmietanowa: Śmietanki ubić na sztywno i wlać do nich tężejące galaretki truskawkowe rozpuszczone we wrzątku. Zmiksować. Czekoladę zetrzeć na tarce i wmieszać w śmietanę.
Przełożenie: Biszkopt- masa chałwowa- delicje- masa śmietanowa- dekoracja.