Sposób przygotowania:
Ciasto z delicjami i galaretką
Przygotować biszkopt: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, wymieszać delikatnie z mąka zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać ciasto na blaszkę posmarowaną tłuszczem i posypaną mąka. Piec w temp. 160 C około 10-15 minut po czym ciasto pozostawić do wystygnięcia.Galaretki truskawkowe rozpuścic, odstawić.Przygotować masę jabłkową: Umyte i obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych otworach, po czym w garnku prażyć chwilę z dodatkiem cukru. do jabłek dodać galaretkę wiśniową w proszku, wymieszac i jeszcze chwilkę prażyć. Masę pozostawić do wystygnięcia.Pozostałą galaretkę wiśniową rozpuścić w 1/2 szkl. wrzątku, ostudzić, po czym ubić kremówkę i dodawać galaretkę. otrzymaną śmietankę wstawić do lodówki na chwilkę.Wyłożyć masę jabłkową na ciasto, ułożyć biszkopty, na to wylać śmietankę, ułożyć delicje, wstawić na chwilę do lodówki i polać galaretką. Ciasto wstawić do lodówki.
yola