Sposób przygotowania:
Chatka sałatka
Pierś z kurczaka ugotować w wodzie przez ok. 25 minut, ostudzić, pokroić w kostkę.
Ziarna słonecznika krótko podprażyć na patelni, ostudzić. Żółty ser zetrzeć na tarce.
Do miski przełożyć kurczaka, pestki słonecznika, żurawinę, żółty ser, majonez, doprawić solą i białym pieprzem, wymieszać.
Sałatkę podzielić na 4 części.
Na deskę ułożyć po 3 krakersy, wykładać sałatkę, przykryć pozostałymi krakersami tworząc chatkę.
Ziarna słonecznika krótko podprażyć na patelni, ostudzić. Żółty ser zetrzeć na tarce.
Do miski przełożyć kurczaka, pestki słonecznika, żurawinę, żółty ser, majonez, doprawić solą i białym pieprzem, wymieszać.
Sałatkę podzielić na 4 części.
Na deskę ułożyć po 3 krakersy, wykładać sałatkę, przykryć pozostałymi krakersami tworząc chatkę.
SylaUla