Sposób przygotowania:
Świąteczna sałatka
Filety z udźca kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę a potem wrzucić do miseczki. Dodać do mięsa przyprawy i wymieszać, miskę zakryć folią spożywczą i tak zabezpieczone mięso z miską wstawić na godzinę do lodówki.
Potem mięso usmażyć na suchej patelni bez dodatku tłuszczu. Po usmażeniu mięso wystudzić.
Do drugiej miski wrzucić odsączoną wcześniej kukurydzę, starty na grubych oczkach ser, pokrojonego ananasa oraz odciśnięty seler, pokrojone jajka i wystudzone mięso. Potem dodać majonez, jogurt i dodać przyprawy do smaku.
Sałatkę wymieszać i odstawić do przegryzienia się smaków.
Potem mięso usmażyć na suchej patelni bez dodatku tłuszczu. Po usmażeniu mięso wystudzić.
Do drugiej miski wrzucić odsączoną wcześniej kukurydzę, starty na grubych oczkach ser, pokrojonego ananasa oraz odciśnięty seler, pokrojone jajka i wystudzone mięso. Potem dodać majonez, jogurt i dodać przyprawy do smaku.
Sałatkę wymieszać i odstawić do przegryzienia się smaków.