Sposób przygotowania:
Pikantny kurczak z warzywami i puree kukurydzianym
Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Pokrojonego kurczaka posypać przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na ok.15min. W tym czasie pokruszyć płatki kukurydziane na drobne kawałki i wymieszać z bułką tartą i szczyptą mielonego chilli. W osobnej miseczce przygotować mąkę. W kolejnej miseczce rozmącić jajka i dodać do nich kilka kropel tabasco. Kawałki kurczaka obtaczać kolejno w mące, jajku i płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką. Tak obtoczonego kurczaka obsmażamy delikatnie na patelni, a następnie przekładamy do blachy wyłożonej folią aluminiową i pieczemy ok.10- 12min. w temp.160 stopni Celsjusza. W czasie kiedy kurczak nam się podpieka, podsmażamy warzywa na patelni z przyprawą meksykańską, a pod koniec smażenia podduszamy. Kurczaka i warzywa podajemy z puree kukurydzianym, powstałym poprzez zmiksowanie kukurydzy konserwowej.