Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami w sosie słodko- kwaśnym
1. Filety z piersi kurczaka kroję w kostkę. Przekładam na patelnię i chwilę podsmażam na oliwie. Dodaję mieszankę chińską. Smażę na małym ogniu około 5 minut. Mięso oraz warzywa podlewam wodą i duszę około 5 minut.
2. Sos sojowy mieszam z koncentratem pomidorowym, cukrem, sokiem z pomarańczy, octem winnym oraz mieloną papryką. Sos dodaję do kurczaka i warzyw. Mieszam i duszę kolejne 5 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z ryżem.
2. Sos sojowy mieszam z koncentratem pomidorowym, cukrem, sokiem z pomarańczy, octem winnym oraz mieloną papryką. Sos dodaję do kurczaka i warzyw. Mieszam i duszę kolejne 5 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z ryżem.