Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Chili

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Chili - smaczna , sycąca , pikantna potrawa warzywno- mięsna...

Chili

Składniki:

Chili

 

  • 70 dkg. mięsa mielonego
  • 2 puszki pomidorów bez skórki
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 papryki ( użyłam czerwonej i żółtej )
  • 50 dkg. pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/4 szklanki keczupu
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1,5 łyżeczki przyprawy Chili
  • sól , pieprz , maggi w płynie do smaku
  • kilka łyżek oleju

 

 

Sposób przygotowania:

Chili
Mięso mielone wysmażyć . Pieczarki pokroić w pół krążki , cebulę i paprykę w grubą kostkę . Pieczarki , cebulę , paprykę przysmażyć na oleju , dodać do mięsa , chwile dusić . Dodać pomidory razem z sokiem , dusić do rozgotowania się pomidorów. Fasolkę odsączyć , razem z pokrojonym czosnkiem i keczupem dodać do mięsa . Dodać Chili i pozostałe przyprawy . Zagotować . Podawać z pieczywem lub grzankami .