Sposób przygotowania:
Chili
Mięso mielone wysmażyć . Pieczarki pokroić w pół krążki , cebulę i paprykę w grubą kostkę . Pieczarki , cebulę , paprykę przysmażyć na oleju , dodać do mięsa , chwile dusić . Dodać pomidory razem z sokiem , dusić do rozgotowania się pomidorów. Fasolkę odsączyć , razem z pokrojonym czosnkiem i keczupem dodać do mięsa . Dodać Chili i pozostałe przyprawy . Zagotować . Podawać z pieczywem lub grzankami .
zbysiowa
gosia56
Bo
Gosiu bardzo dobre i szybkie danie :)) Dziękuję :)))
edytaha
Bo
Edytko Chili robiłam z różnymi rodzajami mięs . W tym przypadku użyłam chudej szynki wieprzowej ale robiłam też z wołowiną a nawet mięsem drobiowym i w każdym " wydaniu " moim domownikom bardzo smakuje :))
edytaha
Ja też robiłam i z wieprzowiną i z wołowiną, pycha! Tylko odkąd nie mogę na pikantnie, to przestałam gotować, bo przecież cały urok chili polega na tym, że pali w usta :)
Bo
To prawda :)) U mnie w domu sami chłopcy wszystko ( prawie ) dorosłe bardzo lubią takie smaki , a najmłodszy ( 13 lat ) szerokim łukiem omija Chili :)) i temu podobne jedzonka :))
edytaha
Mój Połówek też kręci nosem na ostrości, dlatego bardzo delikatnie wszystko przyprawiam :)