Sposób przygotowania:
Chili con carne
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mięso mielone.
Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i smażymy do miękkości. Dodajemy przecier pomidorowy oraz danie z puszki, dusimy na małym ogniu przez 10 minut.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz chili, ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Danie podajemy z ugotowanym ryżem.
Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i smażymy do miękkości. Dodajemy przecier pomidorowy oraz danie z puszki, dusimy na małym ogniu przez 10 minut.
Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz chili, ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Danie podajemy z ugotowanym ryżem.
Magdalena88
niezły kąsek
SylaUla