bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Chili con carne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Danie jest smaczne i sycące a w dodatku szybkie do przygotowania. Moja rodzinka bardzo lubi dania kuchni meksykańskiej.

Chili con carne

Składniki:

Chili con carne

 

  • ,5 kilograma mięsa mielonego
  • 1 puszka dania meksykańskiego Chili con carne
  • 1 papryka czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 250 ml. przecieru pomidorowego
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz
  • Chili
  • Ryż

Sposób przygotowania:

Chili con carne
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mięso mielone.

Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i smażymy do miękkości. Dodajemy przecier pomidorowy oraz danie z puszki, dusimy na małym ogniu przez 10 minut.

Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz chili, ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Danie podajemy z ugotowanym ryżem.

Tagi:

danie ryż mięso