Sposób przygotowania:
Zapiekanka chili con carne
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Wołowinę, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na patelni. Do garnka wlewamy odrobinę oleju. Najpierw delikatnie rumienimy cebulę a później dodajemy paprykę. Po kilku minutach przekładamy mięso i wlewamy zawartość puszki.
Dodajemy przeciśnięty czosnek i dusimy do momentu aż papryka zmięknie. Doprawiamy przyprawami. Do naczynia żaroodpornego przekładamy część makaronu. Wylewamy zawartość garnka i przykrywamy pozostałym makaronem.
Jajko mieszamy ze słodką papryką w proszku i szczypiorkiem. Smarujemy nim powierzchnię zapiekanki. Wstawiamy do piekarnika na około 20 minut i 200 stopni.
Dodajemy przeciśnięty czosnek i dusimy do momentu aż papryka zmięknie. Doprawiamy przyprawami. Do naczynia żaroodpornego przekładamy część makaronu. Wylewamy zawartość garnka i przykrywamy pozostałym makaronem.
Jajko mieszamy ze słodką papryką w proszku i szczypiorkiem. Smarujemy nim powierzchnię zapiekanki. Wstawiamy do piekarnika na około 20 minut i 200 stopni.