Sposób przygotowania:
Pulled pork w stylu hawajskim
W miseczce łączymy ze sobą sos teriyaki, paprykę ostrą, pieprz i sól tworząc pastę. Mięso myjemy i osuszamy. Smarujemy dokładnie powstałą pastą i wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy je pokrojoną w ćwiartki cebulą i marchewką. Do rondelka wlewamy sos sojowy, sok z ananasa i bulion, dodajemy posiekaną papryczkę chilli i cukier i gotujemy około 10 minut.
Tak przygotowaną zalewą zalewamy mięso, przykrywamy naczynie szczelnie folią aluminiową i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na minimum 5 godzin (tak, tak 5 godzin ). Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika – powstały sos przecedzamy przez sitko i odparowujemy około 10 minut, aż nadmiar wody odparuje.
Mięso za pomocą dwóch widelców rozrywamy na włókna. Pulled pork podajemy na ciepło wraz z odparowanym sosem, świetnie sprawdza się kanapkach.
Pulled pork smakuje najlepiej odgrzany w powstałym w trakcie pieczenia i odparowanym sosie, smacznego.
Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy je pokrojoną w ćwiartki cebulą i marchewką. Do rondelka wlewamy sos sojowy, sok z ananasa i bulion, dodajemy posiekaną papryczkę chilli i cukier i gotujemy około 10 minut.
Tak przygotowaną zalewą zalewamy mięso, przykrywamy naczynie szczelnie folią aluminiową i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na minimum 5 godzin (tak, tak 5 godzin ). Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika – powstały sos przecedzamy przez sitko i odparowujemy około 10 minut, aż nadmiar wody odparuje.
Mięso za pomocą dwóch widelców rozrywamy na włókna. Pulled pork podajemy na ciepło wraz z odparowanym sosem, świetnie sprawdza się kanapkach.
Pulled pork smakuje najlepiej odgrzany w powstałym w trakcie pieczenia i odparowanym sosie, smacznego.
Magdalena88
niezły kąsek
SylaUla
Igraszki Losu
Igraszki Losu
niezły kąsek napisał(a):
Igraszki Losu
Magdalena88 napisał(a):