Sposób przygotowania:
Chili con carne po polsku
Mięso umyć i osuszyć. Zmielić w maszynce do mięsa o średniej wielkości oczkach. Cebulkę pokroić w małą kostkę. Zeszklić ją na rozgrzanej margarynie. Dodać mięso i smażyć aż się zetnie. Następnie dodać pokrojoną paprykę i smażyć dalej około 2-3 minut. Dodać zupę prezydencką i smażyć aż warzywa zmiękną. Kukurydzę i fasolę odsączyć, i przepłukać pod bieżącą wodą i odcedzić. Dodać do garnka i smażyć około 5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz świeżo zmielonymi płatkami chili. Dodać gałkę i wymieszać. Dodać mąkę i dobrze wymieszać. Wlać około szklanki wody. Dodać koncentrat wymieszać i zagotować. Gotować około 5 minut, dodać cukier i po minucie zdjąć z ognia. Smacznego!