rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Chińska fantazja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli chodzi o chińszczyznę to ja zawsze mam fantazję:)

Chińska fantazja

Składniki:

Chińska fantazja

 

  • podwójna pierś z kurczaka
  • pół opakowania grzybów Mun
  • pół opakowania mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • pół opakowania mrożonej marchewki z groszkiem
  • duża cebula
  • Fix Knorr do potraw chińskich
  • łyżka przyprawy 5 smaków
  • sól,pieprz
  • trochę oliwy do smażenia
  • 2 woreczki ryżu

 

Sposób przygotowania:

Chińska fantazja
Grzyby mun namoczyć w wodzie przez 15min. i ugotować do miękkości.Ryż ugotować w\g przepisu na opakowaniu.Pierś umyć,osuszyć,pokroić na paski,.Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć mięso,dodać pokrojoną w piórka cebulę i przyprawę 5 smaków,mieszać od czasu do czasu.Kiedy cebula się zeszkli dołożyć fasolkę i marchew z grochem.W tym samym czasie przygotować fix w\g przepisu na opakowaniu.Gdy mięso i warzywa lekko się podduszą przełożyć do garnka i zalać fixem,wymieszać i dusić na wolnym ogniu.Jeśli całość będzie za gęsta można dolać trochę wody lub bulionu.Miękkie grzyby perzelać zimną wodą i pokroić na paseczki.Dodać do garnka i wymieszać.Na koniec w razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem.Podawać z ugotowanym ryżem.