WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1208]

Chińska patelnia makaronowa ze schabem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie inspirowane kuchnią azjatycką. Jego podstawą jest oryginalny chiński makaron oraz schab marynowany w sosie sojowym.

Chińska patelnia makaronowa ze schabem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chińska patelnia makaronowa ze schabem

 

  • opakowanie schabu w plastrach (ok. 350g zawierające 5 kotletów)
  • ok. 150g mrożonej chińskiej mieszanki warzyw na patelnię
  • ok. 200g chińskiego makaronu typu noodle do dań z woka (waga przed ugotowaniem)
  • sos sojowy
  • mąka pszenna
  • czosnek granulowany
  • sól, pieprz czarny mielony
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Chińska patelnia makaronowa ze schabem

ETAP 1:

Mięso pokroić na cienkie paseczki i zalać kilkoma łyżkami sosu sojowego. Doprawić czosnkiem i pieprzem, wymieszać i wstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie mięso wyjąć z marynaty, obtoczyć każdy kawałek w mące a następnie usmażyć na oleju. Do mięsa dodać mieszankę warzyw, przykryć patelnię i dusić do miękkości.

W tym samym czasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzić. Makaron przełożyć na patelnię, wymieszać wszystko i doprawić dodatkowo sosem sojowym i pieprzem.

Podsmażyć kilka minut i rozłożyć na talerze.

Chińska patelnia makaronowa ze schabem
Chińska patelnia makaronowa ze schabem marynowanym w sosie sojowym