Sposób przygotowania:
Gulasz Eli z łopatki wieprzowejprzygotowanie składników

Łopatkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd

Przygotować przyprawy : liście laurowe, ziele angielskie, zioła dalmatyńskie, słodką paprykę, sól i pieprz do smaku.
przygotowanie gulaszu

W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso.
przygotowanie gulaszu cd

Do obsmażonego mięsa dodać cebulę i czosnek. Całość jeszcze chwilę smażyć.
przygotowanie gulaszu cd

Do mięsa dodać przyprawy. Podlać gulasz wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Smacznego!
Ja podałam gulasz z kaszą owsianą i ogórkiem kiszonym.
gusia1000