eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz Eli z łopatki wieprzowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam gulasz z łopatki wieprzowej z ziołami dalmatyńskimi. Gulasz podałam z kaszą owsianą i ogórkiem kiszonym.

Gulasz Eli z łopatki wieprzowej

Składniki:

Gulasz Eli z łopatki wieprzowej

mięso

  • 1 kg łopatki wieprzowej

dodatki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Gulasz Eli z łopatki wieprzowej

przygotowanie składników

Gulasz Eli z łopatki wieprzowej
Opłukane i osuszone mięso pokroić w kostkę.

Łopatkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Gulasz Eli z łopatki wieprzowej
Obrane cebule pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie składników cd

Gulasz Eli z łopatki wieprzowej
Na talerzyku przygotować przyprawy, sól i pieprz.

Przygotować przyprawy : liście laurowe, ziele angielskie, zioła dalmatyńskie, słodką paprykę, sól i pieprz do smaku.

przygotowanie gulaszu

Gulasz Eli z łopatki wieprzowej
Obsmażyć mięso na rozgrzanym oleju rzepakowym.

W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z łopatki wieprzowej

Do obsmażonego mięsa dodać cebulę i czosnek. Całość jeszcze chwilę smażyć.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z łopatki wieprzowej

Do mięsa dodać przyprawy. Podlać gulasz wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Smacznego!

Ja podałam gulasz z kaszą owsianą i ogórkiem kiszonym.