kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Chiński rosół z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso posiekać drobno tasakiem, wymieszać z żółtkami, cebulą, solą, pieprzem i sosem sojowym.

Chiński rosół z pulpetami

Składniki:

Chiński rosół z pulpetami

 

  • wieprzowina 25 dkg
  • żółtka 2 szt
  • posiekana cebula 3 łyżki
  • sól 1,5 łyżeczki
  • pieprz szczypta
  • sos sojowy 2 łyżeczki
  • rosołu z kostki 1,25 l

Sposób przygotowania:

Chiński rosół z pulpetami
Mięso posiekać drobno tasakiem, wymieszać z żółtkami, cebulą, solą, pieprzem i sosem sojowym. Z tej masy uformować 12 małych płaskich pulpetów, włożyć je ostrożnie do wrzącego rosołu i gotować pod przykryciem na małym ogniu 45 minut.

Tagi:

sosy