Sposób przygotowania:
Chińskie ciastka z wróżbą
Mąkę, jajka, cukier, sól, olej i aromat przełożyć do miski i dobrze zagnieść, do otrzymania dość twardego ciasta. Ciasto cienko rozwałkować i za pomocą szklanki wykrawać koła.
Na środku każdego umieścić orzech i złożoną karteczkę z wróżbą. Koła zlepić jak na pierogi. Następnie wywinąć w odwrotną stronę niż sklejenia. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec e 180 st.C przez 15-20 minut (jeśli chcemy, by ciastka ładnie się zarumieniły, to przed pieczeniem wystarczy wysmarować je rozkłóconym białkiem jajka).
Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Na środku każdego umieścić orzech i złożoną karteczkę z wróżbą. Koła zlepić jak na pierogi. Następnie wywinąć w odwrotną stronę niż sklejenia. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec e 180 st.C przez 15-20 minut (jeśli chcemy, by ciastka ładnie się zarumieniły, to przed pieczeniem wystarczy wysmarować je rozkłóconym białkiem jajka).
Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Ciasto