Sposób przygotowania:
Podwójnie czekoladowe ciastka z migdałami
Obydwie czekolady oraz migdały posiekać (nie za drobno). Mąkę przesiać, a następnie wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, solą, cynamonem, posiekanymi czekoladami i migdałami. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do puszystości. Dodać jajko i mleko, zmiksować. Wsypać wymieszane, suche składniki i zmiksować do połączenia.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, za pomocą łyżki, nakładać spore porcje ciasta, formując z nich okrągłe, płaskie ciastka. Odstępy między ciastkami powinny być duże, ponieważ podczas pieczenia urosną.
Piec w 180 st.C przez 15-20 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić na kilka minut na blaszce, następnie przełożyć na kratkę i ostudzić. Przechowywać w zamkniętym pojemniku do kilku dni. Smacznego!
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, za pomocą łyżki, nakładać spore porcje ciasta, formując z nich okrągłe, płaskie ciastka. Odstępy między ciastkami powinny być duże, ponieważ podczas pieczenia urosną.
Piec w 180 st.C przez 15-20 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić na kilka minut na blaszce, następnie przełożyć na kratkę i ostudzić. Przechowywać w zamkniętym pojemniku do kilku dni. Smacznego!