akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Podwójnie czekoladowe ciastka z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Obłędnie czekoladowe ciastka z dużą ilością czekolady i migdałów. Duże, bardzo syte. Gorąco polecam!

Podwójnie czekoladowe ciastka z migdałami

Składniki:

Podwójnie czekoladowe ciastka z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Podwójnie czekoladowe ciastka z migdałami
Obydwie czekolady oraz migdały posiekać (nie za drobno). Mąkę przesiać, a następnie wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, solą, cynamonem, posiekanymi czekoladami i migdałami. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do puszystości. Dodać jajko i mleko, zmiksować. Wsypać wymieszane, suche składniki i zmiksować do połączenia.

Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, za pomocą łyżki, nakładać spore porcje ciasta, formując z nich okrągłe, płaskie ciastka. Odstępy między ciastkami powinny być duże, ponieważ podczas pieczenia urosną.

Piec w 180 st.C przez 15-20 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić na kilka minut na blaszce, następnie przełożyć na kratkę i ostudzić. Przechowywać w zamkniętym pojemniku do kilku dni. Smacznego!

Tagi:

ciastka deser