goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Chińskie nadzienie do naleśników

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Niepowtarzalny smak temu nadzieniu dodaje imbir

Chińskie nadzienie do naleśników

Składniki:

Chińskie nadzienie do naleśników

 

  • schab 40 dag
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • groszek cukrowy (strączki) kilka sztuk
  • dymka 1 pęczek
  • imbir 1 kawałek
  • czosnek 2 ząbki
  • olej 6 łyżek
  • sos sojowy 4 łyżki
  • miód 1 łyżka
  • natka pietruszki 1/2 pęczek

Sposób przygotowania:

Chińskie nadzienie do naleśników
Schab myjemy, razem z papryką kroimy w paseczki. Dymkę siekamy. Całość podsmażamy na oleju. Strączki groszku kroimy w ukośne kawałki i dodajemy do mięsa. Czosnek przeciskamy przez praskę, imbir ścieramy. Dodajemy przyprawy oraz sos sojowy. Kiedy papryka i mięso będą miękkie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, miód. Mieszamy. Farszem nadziewamy naleśniki.

Tagi:

sosy schab