Sposób przygotowania:
Chińskie roladki na delikatnej sałatce z warzywami
1/2 opakowania Mieszanki Chińskiej Hortex wsypujemy na rozgrzaną patelnię z 1 łyżką oliwy i mieszamy do odparowania i miękkości składników. Filety rozbijamy delikatnie najlepiej przez woreczek. Nakładamy warsz na całe płaty i zwijamy do środka, uważając na boki, by nic nie wypadło. Spinamy wykałaczkami lub nicią. Przygotowane roladki przekładamy do niewielkiego rondla i zalewamy bulionem drobiowym- ja miałam rosołek z dnia poprzedniego, ale równie dobrze można rozpuścić jedną kostkę rosołową drobiową w ilości wody potrzebnej do podlania roladek (1.5l). Pozostawiamy na wolnym ogniu pod przykryciem na ok 40 minut, obracając co jakiś czas by równomiernie się gotowały. Sałatę płuczemy i targamy na małe kawałki, układamy ją na talerzach. Rzodkiewkę myjemy i siekamy bardzo drobno. Posypujemy sałatę. Pomidora kroimy w talarki a następnie w paski, układamy na bokach sałaty, zostawiając środek na roladki. Grzanki możemy wykonać sami: 4 kromki czerstwego chleba kroimy na kosteczkę i przysmażamy na 1 łyżce masła, cały czas mieszając do całkowitego wysuszenia i chrupkości. Ugotowane roladki kroimy w plasterki, układamy jedna obok drugiej przez środek sałatki. Dekorujemy krążkami czerwonej cebuli. Danie jest bardzo lekkie, ale pożywne. W sam raz dla osób dbających o linię. Smacznego!