rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Moja ulubiona chińszczyzna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Moja ulubiona chińszczyzna z cyklu "czym chata bogata" Czyli co mam w lodówce i nie tylko:

Moja ulubiona chińszczyzna

Składniki:

Moja ulubiona chińszczyzna

 

  • Pierś z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • pieczarki
  • 1 cebula
  • ryż z wczoraj
  • imbir
  • przyprawa 5 smaków
  • sos sojowy
  • słodki sos chili

 

Sposób przygotowania:

Moja ulubiona chińszczyzna
Marchewki pokroić w cienkie słupki,cebule w piórka,czosnek w plasterki,a pierś w niewielkie kawałki. Na dużej patelni rozgrzać mocno oliwę i wrzucić marchew i smażyć kilka minut,potem dodać cebulę.Potem odsunąć na bok warzywa i usmażyć mięso na złoty kolor.Wymieszać wszystko razem,dodać czosnek,pieczarki,imbir i przyprawę 5 smaków oraz sos sojowy,a na koniec ryż.Wszystko razem przesmażyć,a na talerzu polać słodkim sosem chili.