Sposób przygotowania:
Polska chińszczyzna wg Agi
Warzywa i schab (oczywiście wszystko umyte) kroimy w dość cienkie paski. Do garnka wody wrzucamy przyprawę uniwersalną. Gdy woda będzie gorąca wrzucamy pokrojone mięso i gotujemy je ok. 30 minut, po tym czasie wyciągamy mięso i odkładamy je na talerz, do tego samego garnka wrzucamy warzywa i gotujemy je ok. 15 minut, przekładamy na patelnię, dodajemy mięso, sos sojowy i pół szklanki wody, w której gotowały się warzywa i mięso. Gotujemy bez przykrycia, często mieszając. W tym czasie gotujemy ryż wg opisu na opakowaniu. Gdy ryż będzie gotowy, chińszczyzna też jest gotowa :)
evita0007
Kajoza
Nie Kochanie, to nie jest mrożonka. Pora i grzyby dodałam, ale zazwyczaj ich nie używam (zwłaszcza grzybów) więc dałam taki przepis jaki zwykle gotuję, a myślę, że grzyby na zdjęciu nie są aż tak istotnym problemem.
Pozdro
evita0007
Tak pomyślałam bo w składnikach nie ma mowy o grzybach a na zdjęciu są ;)