Sposób przygotowania:
Chińszczyzna w Actifry
Mięso kroimy na małe kawałki. Nacieramy solą zmiękczającą, pieprzem i przyprawą kuchni chińskiej. Odstawiamy na 30 minut. W misce mieszamy 2 miarki oleju z sosem sojowym i miodem. Przekładamy mięso i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin co jakiś czas mieszając. Marchewkę i seler kroimy w paski i dokładamy do pojemnika z mięsem. Mięso i warzywa przekładamy na patelnię Actifry. Nie trzeba już polewać olejem. Nastawiamy na 15 minut. Podajemy z brązowym ryżem. Całkowity czas smażenia : 15 minut
kołczu
superbaba4
takie i jeszcze wiele innych :))
to danie bardzo zasmakowało mężowi i w tym tygodniu będzie powtórka
Darth Vader
superbaba4
nigdy nie jadłam chińszczyzny z budki , dziękuję za komplement ;)
Pozdrawiam
Polna
superbaba4
Zdecydowanie :)) do marynaty użyłam 2 miarki oleju. Do smażenia nie dodawałam już oleju