zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mostki w warzywach z ryżem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

kupiłam ładne mięsiste mostki i postanowiłam udusić je w warzywach, wyszły pyszne.

Mostki w warzywach z ryżem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mostki w warzywach z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Mostki w warzywach z ryżem
Mostki umyć, osuszyć i odciąć najcieńszą część. Podsmażyć je na oleju na brązowy kolor. Podsmażone mostki podlać 150 ml wody, dodać pokrojone według swojego uznania warzywa i przyprawy, przykryć i dusić około 30-40 minut. Gdy mostki i warzywa są miękkie, w miarę potrzeby doprawić jeszcze do smaku. W reszcie wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią powstały sos. Ryż ugotować na sypko według przepisu na opakowaniu. Mostki podawać z ryżem i warzywami.
Mostki w warzywach z ryżem
mostki w warzywach
Mostki w warzywach z ryżem
mostki w warzywach
Mostki w warzywach z ryżem
mostki w warzywach

Tagi:

ryż sosy