wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Chipsy selerowe z papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sama nie przepadam specjalnie za smakiem selera, ale kiedyś spróbowałam tego przysmaku zupełnie przypadkowo i okazuje się, że jest super:).

Chipsy selerowe z papryka

Składniki:

Chipsy selerowe z papryka

 

  • 1 duży seler;
  • 1 łyżka stołowa mielonej papryki;
  • duża szczypta gruboziarnistej soli;
  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek;
  • kawałek masła

Sposób przygotowania:

Chipsy selerowe z papryka
Rozgrzac piekarnik do 180-190 stopni. Pociac selera w polowki, obrac ze skory i ciac miazsz w ksztalt grubych chipsow. Posypac kawalki selera papryka, sola gruboziarnista i skropic oliwa z oliwek. Polozyc na cienkiej blasze, wysmarowanej maslem. Piec w piekarniku przez okolo 30 minut, az selerowe chipsy beda mialy zlotobrazowy kolor. SMACZNEGO!

Tagi:

papryka seler