Sposób przygotowania:
Krem warzywny z grzankami dla maluszka
Warzywa myjemy. Ziemniaka, batata, marchewki i korzeń pietruszki obieramy. Pora kroimy w talarki i chwilę smażymy na maśle.
Warzywa umieszczamy w garnku, zalewamy bulionem (tyle, aby pokryć warzywa). Dodajemy pieprz w ziarnach, ziele angielskie, listek laurowy. Zagotowujemy, a następnie gotujemy na wolnym ogniu ok . 40 minut. Wyjmujemy ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz listek laurowy. Zupę blendujemy na krem . Podajemy z grzankami.
Warzywa umieszczamy w garnku, zalewamy bulionem (tyle, aby pokryć warzywa). Dodajemy pieprz w ziarnach, ziele angielskie, listek laurowy. Zagotowujemy, a następnie gotujemy na wolnym ogniu ok . 40 minut. Wyjmujemy ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz listek laurowy. Zupę blendujemy na krem . Podajemy z grzankami.