Sposób przygotowania:
Chipsy z jarmużu
Jarmuż opłukać i osuszyć w wirówce do sałaty lub na ręczniku papierowym.
Poobrywać zdrewniałe grubsze łodygi. Podzielić na małe kawałki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Skropić oliwą z oliwek lub olejem dowolnym, posypać pieprzem, cynamonem, solą, imbirem.
Wstawić do piekarnika na termoobieg i piec w 190 stopniach 2 -3 minuty, pilnując aby się nie zwęgliło bo będą chipsy gorzkie. Smacznego :)
Poobrywać zdrewniałe grubsze łodygi. Podzielić na małe kawałki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Skropić oliwą z oliwek lub olejem dowolnym, posypać pieprzem, cynamonem, solą, imbirem.
Wstawić do piekarnika na termoobieg i piec w 190 stopniach 2 -3 minuty, pilnując aby się nie zwęgliło bo będą chipsy gorzkie. Smacznego :)