Sposób przygotowania:
Włoski smak warzyw z kurczakiem, makaronem i chips
Jarmuż myjemy, usuwamy twarde łodygi i dokładnie suszymy z pomocą suszarki do sałaty lub papierowego ręcznika. Do dużej miski wlewamy oliwę, dodajemy jarmuż, posypujemy solą, czosnkiem i delikatnie ręka mieszamy, aby każdy listek został natłuszczony. Ser trzemy na cienkiej tarce, posypujemy nim jarmuż i delikatnie mieszamy. Jarmuż przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 6 -8 min w rozgrzanym piekarniku do 150°C. Jarmuż ma być chrupiący. Filet z kurczak myjemy i kroimy na średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej warzywa włoskie Hortex jednocześnie z mięsem. W tym samym czasie makaron gotujemy na al dente w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Gdy warzywa i kurczak będą wysmażone doprawiamy je przyprawą włoską dodaną do mrożonek Hortex. Dolewamy sosu worcester, dodajemy oliwek i całość mieszamy. Na sam koniec dodajemy ugotowany makaron i doprawiamy pieprzem do smaku. Włoskie warzywa z makaronem i kurczakiem podajemy z świeżymi pomidorkami koktajlowymi i chipsami serowymi z jarmużu. Na wierzch dodajemy świeże oregano. Smacznego!