Sposób przygotowania:
Chleb domowy z ziaren słonecznika.
1.Do głębokiej misy wsypać mieszankę do wypieku chleba,wlać
1 1/3 szklanki zimnej wody.
2.Dodaj 7g. suchych drożdży lub 15 g. świeżych.
3.Wyrabiać ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania
się składników,a następnie zwiększyć obrót przez 5 min.do uzyskania gładkiej konsystencji.
4.Zostawić ciasto pod przykryciem na 20 min.Potem wyjąć ciasto,uformować podłużny kształt i włożyć do podłużnej formy,wy-
-smarowanej tłuszczem.
5.Przykryć i pozostawić ciasto w ciepłym miejscu na godzinę.
6.Posmarować ciasto cienką warstwą białka i obsypać ziarnami
słonecznika,po czym wstawić do gorącego piekarnika temp.200-
220 st.C. na środkowy poziom i piec z ok.50 min.
1 1/3 szklanki zimnej wody.
2.Dodaj 7g. suchych drożdży lub 15 g. świeżych.
3.Wyrabiać ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania
się składników,a następnie zwiększyć obrót przez 5 min.do uzyskania gładkiej konsystencji.
4.Zostawić ciasto pod przykryciem na 20 min.Potem wyjąć ciasto,uformować podłużny kształt i włożyć do podłużnej formy,wy-
-smarowanej tłuszczem.
5.Przykryć i pozostawić ciasto w ciepłym miejscu na godzinę.
6.Posmarować ciasto cienką warstwą białka i obsypać ziarnami
słonecznika,po czym wstawić do gorącego piekarnika temp.200-
220 st.C. na środkowy poziom i piec z ok.50 min.
misia53