Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Chleb kukurydziany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczny chlebek....

Chleb kukurydziany

Składniki:

Chleb kukurydziany

 

  • 2 jaja
  • 2 szklanki maślanki
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Chleb kukurydziany
Podgrzać piekarnik do 230 stopni.
Wysmarować foremkę tłuszczem 22-cm foremka.
Rozmącić jaja z maślanką, przesiać razem do miski wszystkie suche składniki.
Wymieszać dokładnie maślankę z suchymi składnikami. Ciasto włożyć do foremki i piec 25 minut.
Pociąć na kwadraty i podawać bardzo gorące.