Sposób przygotowania:
Chleb najłatwiejszy na świecie
Wszystkie suche składniki wsypać do większej miski i wymieszać, drożdże rozpuścić w letniej wodzie i wlać do miski z suchymi składnikami. Przy pomocy zwykłej drewnianej łyżki wszystko dokładnie wymieszać do momentu połączenia się składników ( ciasto jest luźne) i odstawić na 30 minut do podrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto ponownie wymieszać łyżką i napełnić nim dwie formy keksowe około 30 cm długości, ułożone w formie ciasto wygładzić po wierzchu posmarować zimną wodą i posypać płatkami oraz ziarnami słonecznika, odstawić na kolejne 20 minut.
Piekarnik nagrzać do 230st i piec chleb około 50 minut.
Wyrośnięte ciasto ponownie wymieszać łyżką i napełnić nim dwie formy keksowe około 30 cm długości, ułożone w formie ciasto wygładzić po wierzchu posmarować zimną wodą i posypać płatkami oraz ziarnami słonecznika, odstawić na kolejne 20 minut.
Piekarnik nagrzać do 230st i piec chleb około 50 minut.