Sposób przygotowania:
Chleb orzechowy
Drożdże rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody. Odstawiamy na kilka minut.
Mąki mieszamy ze sobą. Robimy w niej zagłębienie i wlewamy drożdże. Lekko podsypujemy mąką i zagniatamy wstępne ciasto.
Odstawiamy na 1 godzinę. Następnie dodajemy sól i ciepłą wodę zagniatają elastyczne ciasto. Na koniec dodajemy posiekane orzechy. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Następnie ciasto ponownie zagniatamy i przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy.
Pozostawiamy na ok 30 minut. Nagrzewamy piekarnik i pieczemy ok 50 - 60 minut w 190 stopniach. Smacznego!
Mąki mieszamy ze sobą. Robimy w niej zagłębienie i wlewamy drożdże. Lekko podsypujemy mąką i zagniatamy wstępne ciasto.
Odstawiamy na 1 godzinę. Następnie dodajemy sól i ciepłą wodę zagniatają elastyczne ciasto. Na koniec dodajemy posiekane orzechy. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Następnie ciasto ponownie zagniatamy i przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy.
Pozostawiamy na ok 30 minut. Nagrzewamy piekarnik i pieczemy ok 50 - 60 minut w 190 stopniach. Smacznego!