Sposób przygotowania:
Chleb pszenno - kukurydziany z płatkami żytnimietap 1

W większej misce wymieszać drożdże z cukrem aż będą płynne. Wlać wodę, dodać sól i wymieszać. Przygotować mąki i płatki.
etap 2

Obie mąki i płatki wsypać do miski z drożdżami i wymieszać łyżką najlepiej drewnianą a potem dodać olej i wyrobić ciasto. Oprószyć je mąką i zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
etap 3

Gdy podrośnie znowu wyrobić i wyłożyć ciasto do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i znowu zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
etap 4

Chleb piec najpierw przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni a potem przez 20 minut w 210 stopniach. Upieczony chleb wystudzić na kratce.